Home » Machineafschermingen » Toepassingen » Machinebeveiliging

Machinebeveiliging

Machinebeveiliging beveiligt

Waarom is machinebeveiliging nodig? Dat een werkende machine in de meeste gevallen gevaarlijk is zal wel duidelijk zijn. Bij het beveiligen van een machine gaat het er niet alleen om de regels op te volgen. Dat is belangrijk, maar het beschermen van personeel, materiaal en de productie van een bedrijf is zelfs nog belangrijker. Machinebeveiliging wordt nog te vaak gezien als onnodig of overbodig.

 

De machinebeveiliging van Troax
De beveiliging van machineparken in een fabriek door middel van afscherming met passend plaatwerk is vaak onhandig en wordt daarom te vaak niet gebruikt. Machinebeveiliging door middel van hekwerken en gaasafscheidingen zijn daarentegen wel effectief, vooral omdat de medewerkers toch de hele machine kunnen bereiken. Bij de beveiliging van machinegroepen of van hallen met machines is de normale machinebeveiliging door plaatselijke afscherming over bewegende delen meestal onvoldoende. Het is beter een totale afscherming als beveiliging van de machine of zelfs van de hele ruimte te plannen.

De beveiliging van machineparken of van productieafdelingen binnen een bedrijf heeft nog een doel. Ook het personeel dat geen toestemming heeft om bij de machines te komen moet daar op worden gewezen. Mensen die niet de kennis of kunde hebben om bepaalde handelingen te verrichten moeten ook geen toegang hebben tot de beveiligde machines, middelen of apparaten. Ook bij de beveiliging van machineparken wordt hetzelfde systeem ingezet.

Machinebeveiliging door de producent
De beveiliging op een machine is aangebracht door de producent en is voldoende in de meeste gevallen. De machinebeveiliging van Troax zorgt voor een echte beveiliging van bewegende delen van de machine.

De beveiliging van de machines binnen uw bedrijf kunt u laten verzorgen door Troax, veilig en netjes afgewerkt. Wilt u meer informatie over machinebeveiliging, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt natuurlijk ook altijd direct een offerte aanvragen.

Neem contact met ons op


Specificaties


Machineafscherming Machineveiligheid Veiligheidsgaas Veiligheidsgaaswand Veiligheidshekwerk Wegneembare afscherming Gaaswand beveiliging voor machines